1 Aralık 2012 Cumartesi

Taraftar Görünümlü Müşteriler

Galatasaray tribünlerinin son zamanlardaki en büyük sorunu, homurdanan taraftar!

En ufak bir olumsuzlukta küfür, bağırmalar hemen başlıyor. Hani takımın ligde ki konumunu da göze alınca neden olduğuna pek fazla anlam verilemeyen bir durum bu.
Peki nasıl açıklanır bu durum? Analist falan değiliz tabiki, kesin teşhiş koyacak durumumuz yok ama görünen o ki Galatasaray taraftarının bir çoğu artık müşteri olmuş. Verdiği bilet parasının karşılığını istiyor alamayınca da küfür ediyor, oyuncuya kızıyor, ıslıklıyor vs.
Belki kendince haklı, bir ton para saymış bilete, kombineye. Verdiğinin karşılığını göremeyince kızıyor! Neyse, bizim onlara yapacağımız bir şey yok şuan için.

Bundan sonra yazacaklarım kendini Galatasaray taraftarı olarak tanımlayanlar için. (Müşteriler burada insin lütfen)
(Eski) Ali Sami Yen'in son zamanlarda en çok şikayet konu, Yeni Açıkta taraftara küfür eden gençlerdi. Bu gençler bazı tribün büyüklerinin desteğini alarak Yeni Açığı yönlendirmeye çalışıyordu, bağırmayan taraftara da "bağırın lan orospu çocukları" diye tepki gösteriyorlardı. Bu durumla karşılaşan bir çok kişi bir süre tribüne küsüp, maçlara gitmiyordu. Aslında ortadaki amaç, Galatasaray'a destek olmaktı. Ama desteğin yapılış şekli doğru olmadığından çoğu kişi rahatsız oluyordu bu durumdan.

Gelelim bu güne, o gün orada küfür eden amigolar amacına ulaşamadı. Kimi korkudan biraz bağırdı, kimi de umursamadı. Konuyu anlatmamın sebebi, bugün bunu taraftarın sahaya uygulamaya çalışması yüzünden. Senin ve sahadaki adamın ortak paydası Galatasaray'ı ileriye taşımak ve bügüne kadar da insanların yüzüne küfür ederek bunu başarabilen görmedik. Yapmamız gereken çok basit, birazcık empati.

Stada giden taraftar görevinin yapıyor mu layıkıyla? Bir kısım hariç pek yapan yok. E o zaman diğerleride size küfür etsinler, yuhlasınlar. Olmaz mı? Senin mantığa göre olması lazım ama.

Kimseye akıl verecek halimiz yok ama "Galatasaray taraftarıyım" diyen adam Galatasaray'ın bir his takımı olduğunu unutmasın. Amatör ruhunu, takım sevgisini, parasının karşılığını değil, Galatasaray'a destek olmak için orada olduğunu unutmasın yeter.

Taraftarın bir çoğu müşteri sınıfına kaymaya başladı. Rahatsız değilseniz sorun yok, ama ben taraftar olarak kalmak istiyorum diyorsan; tribünde oyuncuya küfür ederken bunu iyi düşün...

0 yorum:

Yorum Gönder