19 Eylül 2010 Pazar

Bucaspor - GalataSaray




Bakmayın siz Bucaspor'un isminin önde yazıldığına. Aslında deplasmanda oynayan takım Bucaspor'du. Galatasaray'ın İzmir'deki taraftarı takımını çok özlemişti. Öyle ki dün gece İzmir Atatürk stadının Ali Sami Yen'den pek farkı yoktu. (Tabi tarlaya dönmüş zemini bu benzetmeye sokmuyoruz.)

Böyle güzel tribünler önünde Galatasaray'ın çok daha iyi futbol oynamasını isterdik ama, gerek zemin gerekse Galatasaray'da var olan sorunlar düzelmediğinden bu isteğimiz temenni olarak içimizde kaldı.

Takım olarak tek olumlu bakabileceğimiz nokta, takımın artan pas trafiğidir.

Rijkaard, bu maça haftalardır eleştirlen Ali Turan'la değil, elinde sağlam olan tek sağ bek Serkan Kurtuluş'la başladı. Serkan'da verilen şansı iyi değerlendirerek başta bizi ve ona güvenenleri mahçup etmedi. Pino'nun defansif yönlerinin zayıf olması sebebiyle o kanadı tek başına savundu. Maç eksiğini giderdikçe daha iyi oynayacağına inanıyoruz.

Bu maçta bir diğer beklentimiz de Lorik Cana'nın oynamasıydı. Ama Rijkaard tercihini Pino'dan yana kullanarak onun yabancı kontenjanına takılmasına sebep oldu.

Aslında sağda Pino değilde son haftalarda form tutmaya başlayan Aydın oynasaydı, hem Aydın'ın devamlılığı açısından hemde Galatasaray'ın kadrosunda bulunan tek ön libero olan Cana'yı izleme fırsatı bulacaktık.

Orta sahamızın bu derece aksadığı maçlarda Rijkaard'ın Cana'yı kullanmayışı başlı başına bir tartışma konusu olabilir.

Gelelim göze batan oyunculara ;

İlk olarak golü atan Ayhan Akman'dan başlayalım.
Ayhan takımın şu formsuz halinde en formda olan oyuncumuz, tabi yetenekleri doğrultusunda. Sezona iyi bir giriş yaptı ve performansını korumaya devam ediyor. Maç içerisinde de genelde insiyatif alarak oynuyor. Mustafa Sarp gibi kaçak güreşmiyor. Şuanlık tek eksisi, tehlikeli yerlerde attığı isabetsiz paslar.

Pino, ilk yarı hareketliydi. Bülent Uygun'un ona özel sıkı markajı altında bişeyler yapmaya çalıştı. Özellikle oyunun son bölümlerinde bulduğu pozisyonlar vardı. Kaleci iyi yer tutmuş olmasa bu maçı golle bitirebilirdi.

Misimovic, bu zeminde pek meziyetlerini gösterdiğini söyleyemeyiz. Zaten takıma da adapte olabilmiş değil. Biraz daha zamana ihtiyacı var.

İnsua, ilk maça oranla daha dengeli oynadı. Arda'nın dönüşüyle birlikte performansı üst seviyelere çıkacaktır.

Kewell, her zaman ki gibi yüreğiğle oynadı. Özellikle ilk yarı takımı ileriye taşıyan oyuncuydu. Sağlam olduğu sürece bu takımda banko oynayacak oyuncuların başında gelir.

0 yorum:

Yorum Gönder